Bindweefselmassage in Zaandam

Een bindweefselmassage is een zogeheten reflexzonemassage die wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Dit type massage richt zich op het feit dat alle onderdelen van het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Denk hierbij aan alle organen, spieren en klieren. Met behulp van deze fysieke verbindingen is het mogelijk om klachten te verminderen. Door de zenuwuiteinden in het bindweefsel te masseren, worden aangrenzende lichaamszones gestimuleerd. Een bindweefselmassage wordt dan ook vaak toegepast in situaties waarbij een reguliere massage de klachten niet heeft verholpen.

Dit is een vrij stevige massage toegepast op het bindweefsel net onder de huid. Mocht u interesse hebben in een bindweefselmassage in Zaandam en omgeving? Neem dan contact op met Massagepraktijk Spils.

30 minuten
€ 32,00

45 minuten
€ 34,00

60 minuten
€ 54,00

Verhelp langlopende klachten

Alle organen in het menselijk lichaam hebben hun eigen projectiegebied onder de huid. De zenuwen lopen van het orgaan door de wervelkolom richting de huid. Dit is ook de reden dat serieuze lichamelijke klachten vaak ook voelbaar zijn op in eerste instantie onverwachte plekken. Zo komt het vaak voor dat iemand met maagklachten ook spanning halverwege zijn rug voelt. De zenuwuiteinden van de maag eindigen namelijk op de rug. Een bindweefselmassage wordt toegepast op de huid rondom deze zenuwen.

Bindweefselmassage verbetert doorbloeding

Een massage van het bindweefsel zorgt op lange termijn voor een betere aan- en afvoer van voedingstoffen en afvalstoffen. Dit heeft als positief gevolg dat de kwaliteit van de huid aanzienlijk verbeterd. Een bindweefselmassage wordt dan ook toegepast bij uiteenlopende huidproblemen. Voorbeelden hiervan zijn rimpelvorming, eczeem, verklevingen, acne en littekenweefsel.